Erik Eriksson 99 år 2004

 

Hermed lidt kort om Æresmedlem af Gladsaxe Spillemandslaug Erik Eriksson:

Danmarks ældste spillemand

Erik A. Eriksson, medlem af Gladsaxe Spillemandslaug i mere end 25 år fyldte 99 år den 9. juni.
Han blev født i Hamborg af svenske forældre i 1905. Sulten drev dem nordpå og hjemad, men de nåede ikke længere end til Danmark hvor de blev boende.
Erik kom tidligt ud at sejle og som 17 årig, en kold vinternat den 28.februar 1923 var han ombord på skibet Heimdal, der gik ned syd for Færøerne. Han måtte sammen med en kammerat springe fra det synkende skib over på redningsskibet. De kom i klemme mellem skibene, kammeraten døde men Erik overlevede, dog noget skadet og han kæmper stadigt med dårligt bentøj. Han sejlede med DFDS på de store have frem til 1940, så blev han gift og da konen gerne ville have ham i nærheden, sejlede han derefter som styrmand i de indre farvande frem til 1967, hvor han blev pensioneret. 

Der er meget musik i Erik, han har sunget i kor og spillet i mange grupper. I øjeblikket spiller han foruden i ”Gladsaxe spillemandslaug” også i ”De lystige musikanter” på Østerbro. 
For nogen år siden var han indlagt på Kommunehospitalet. Han havde ved indlæggelsen taget en ekstra violin med, så kunne der spilles når han fik besøg. 

Det er lidt besværligt for Erik at komme ned af trapperne fra 3. sal, men i søndags var han med til det 27. årlige spillemandsstævne i Aldershvileparken. En sej spillemand, der er til glæde og inspiration for os andre.

Anita Bondy
formand for Gladsaxe Spillemandslaug.

Erik Eriksson - Aldershvile 6. juni 2004